Napotki za dobro izbiro NFC čitalnikov za vašo aplikacijo
09. Oktober 2023
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
NFC čipi, nastavitve čitalnika za branje ID kode in praktični primeri
29. December 2022
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Preizkus delovanja in nekaj nasvetov za uporabo enega izmed najbolj univerzalnih 125 kHz čitalnikov na trgu
22. April 2022
Potrebujete nov USB čitalnik za vaše 125 kHz kartice pa ne veste katerega izbrati? Sploh veste, da ti čitalniki lahko berejo isto kartico na več načinov in da morate paziti, da bo novi čitalnik bral kartice na enak način kot stari čitalnik? V tem članku bomo podali nekaj nasvetov za lažjo izbiro novega čitalnika, podali test delovanja in možnosti za nastavitev čitalnika RD200-LF ter izpostavili par posebnosti na katere morate biti pozorni.

Strokovni članki

Vsi članki